al-Haura' Maqsurah.
Owner

This is my journey from Allah to Allah. Walking with all I might, searching for the one and truly light. Build up the cracked hopes. Repair the broken hearts. Take some and throw some. Put all the pieces back. This is part of the life. Through ups and downs, shall I be tough. I will fight with all my heart. I will try with all I might. 



Older Post | Newer Post
Segalanya hanya mampu merancang ^^
Sunday, 3 February 2013 | 21:27 | 1COMMENTS



" Kitab al-Quran ini, tidak ada sebarang syak padanya (tentang datangnya dari Allah dan tentang sempurnanya); ia pula menjadi petunjuk bagi orang-orang yang (hendak) bertaqwa. "
Ayat 2, Surah al-Baqarah
Assalamualaikum. Hari ni adalah first day of school di Australia. Seronok tengok adik-adik prepare barang-barang since semalam lagi! uwww, tetiba rindu. Hee. Najwa rindu nak masuk sekolah balik, rindu nak jadi budak 'nerd' among them all. Hehh, najwa budak nerd tauu. Tapi, yang paling najwa rindu is the memories in SAMSMEL. Najwa rindu sangat-sangat tahap maksimum nak pakai baju kurung sekolah tuu, along with tudung labuh putih and kain hijau muda. Awop-awop yang dah pencen sekolah menengah tuu rindu tak? Ehh, one more. Najwa rindu nak jadi 'toyol' sekolah. ekekeke. And surprisingly, it's been quite a long time since i heard people called me 'wawa'. Aceceyy. hahhh. Rindunya waktu tu. Jujur sejujurnya ~

kay, enough is enough. Keep your head held high, najwa. Past is past, now live your present and ready for your future. Allah itu Maha Mengetahui.. kann.

Semalam, najwa ada interview kerja. Shehh, dah besar rupanya kann. In syaa Allah, jumaat ni ada training, kerja kat Restoran D'rasa Nyonya. Hopefully, najwa dapat laa kerja tu. Anything could happen kann. Ya Allah, tolong najwa ehh. Abah suruh kerja, so najwa akan ada pengalaman, dan a bit of income untuk menabung sikit-sikit. Ehhee. So semalam lepas interview, pakcik tu bagi bawak balik menu makanan.  Sebolehnya hafal laa, itu lebih bagus, katanya. Waah, macam berat je kann. Tapi takpelah, mana ade benda yang senang kat dunia ni, semuanya mesti kena ada ilmu, rite? Usaha laa skett. Yes, In syaa Allah. Hwaiting! So najwa start kerja 2 hari seminggu dulu, dari 7.00 malam sampai 10.00 malam. Alhamdulillah, rasanya transport okay. and umi akan ambik every night from work! Ehhee, pemalass. Heshh, takut ohh naik bas malam-malam gituu. DANGEROUS! Again, anything could happen. mohon Allah jauhi najwa dari segala kejahatan dunia, amiin!

Oh and one more thing, najwa rasa Curtin College tu is the best. Dah banyak kali mohon petunjuk, and rasanya memang itu yang Allah suruh pilih. Najwa tak sempat ambik first intake, so najwa beralih pada second intake, bulan July. Warghh. lamaaa laaagi. Hahh, tape-tape. kerja pung kann? nanti bila duit dah banyak, najwa nak beli iPod! Hee. Tapi abah kata, 'Eh tak payahlah, tuu abah boleh beli. ' errk. Okay, second target: polaroid camera. wheeeshh. In syaa Allah, jika dipermudahkan, that camera will be owned sooner or later. ^-^

Najwa dah kira-kira, mungkin lima tahun total belajar nak settlekan sekali degree. Next plan? Wallahu'alam. Cumanya najwa harap everything will be alright, dan segalanya sentiasa di bawah rahmat dan lindungan-Nya. Still, I am nothing without Allah. Kena laa jugak jadi hamba dan khalifah yang soleh, kalau nak berjaya.. kan? Najwa, kena banyak usaha nii. Tanggungjawab sebagai da'ie itu tak mudahh. O Allah, permudahkanlah segala urusan najwa.