al-Haura' Maqsurah.
Owner

This is my journey from Allah to Allah. Walking with all I might, searching for the one and truly light. Build up the cracked hopes. Repair the broken hearts. Take some and throw some. Put all the pieces back. This is part of the life. Through ups and downs, shall I be tough. I will fight with all my heart. I will try with all I might. 



Older Post | Newer Post
Masih perlu diperbaiki ~
Sunday, 10 February 2013 | 23:53 | 0COMMENTS
Bismillah, Assalamualaikum. may Allah bless us. may Allah grant us happiness on the day we meet Him,  In syaa Allah. tadi najwa berFacebooking, ehehee. memang penat berjalann .. akhirnya hati najwa terpaut pada sesuatu, pada gambar dan kata-kata yang tersusun. 


"Bukan tak nak awak, nak.."
"Bukan tidak sudi pada yang beragama, tapi diri ini serba berdosa.."
"Saya nak berusaha ladi lebih baik sampai 'layak' dengan awak.."
In syaa Allah kita bercinta selepas nikah.

acecey. najwa dah gatal sangat nak kahwin? bukan, bukan. tak semestinya orang tu gatal kalau dia kata dia nak kahwin. Orang tu nak dapat pahala, nak bina masjid, nak sempurnakan separuh dari imannya. Dopp gitu? Hehe, seharusnyalahh. kann mulia tuhh. subhanallah. tapi najwa bukanlaa nak kahwin sekarang. Dop ahh. Umur pun masih mudaa, banyak nak kena belajar, tambahkan ilmu tingkatkan iman. Kahwin is serious, no joking-joking. Najwa ada calon ke? Ehh, tak, tak. Najwa memang takde calon. Najwa serahkan pada umi abah. Kusut kepala fikir pasal jodoh, kann. 

Najwa nak yang soleh, kena jadi solehah dulu.. so, takmau laa sesaje kata 'alimnya diaa, untung sape jadi isteri dia', tapi at the same time kita takde usaha apa. Work for that, in syaa Allah, Allah tengok usaha kita, Allah akan nilai dan bagi sama dengan usaha kita. Subhanallah. Allah itu Maha Adil. Najwa yakin, Allah takkan hampakan hamba-hamba-Nya yang berusahaa, kann. 

"kenapa pakai cincin? dah khwin ke?
"eh, taklah.."
"dah tunang?"
"err, tak.. ni cincin mak yang bagi.. "

haa, ramai orang tanya soalan yang sama. Eh salah ke pakai cincin? tahuu tak cincin ni laa yang banyak berjasa. It acts as my protector. Sebab orang akan fikir najwa dah berpunya, so memang garenti tak akan ada yang menggatal, in syaa allah. Betul laa najwa dah berpunya, sebab forever kita milik Allah, kann kann.

"Aku mencintaimu kerana agamamu, jika hilang agamamu, hilanglah juga cintaku padamu."