al-Haura' Maqsurah.
Owner

This is my journey from Allah to Allah. Walking with all I might, searching for the one and truly light. Build up the cracked hopes. Repair the broken hearts. Take some and throw some. Put all the pieces back. This is part of the life. Through ups and downs, shall I be tough. I will fight with all my heart. I will try with all I might. 



Older Post | Newer Post
Perjalanan itu tak selamanya sepi, kan?
Tuesday, 15 January 2013 | 23:16 | 2COMMENTS

Bismillah .. Assalamualaikum korang. 
well... Alhamdulillah, till now i could stand alone with my own feet. 
Subhanallah. yehh, that's more like it. 
Itu yang Allah nak najwa buat selama ni, no matter how struggle i am. 
perit, duka dan pedih tu semua kita tolak ketepi. 
Yang penting adalah apa yang kita nak capai, rite?
 So najwa, what's your target? 
hati tersenyum dan jawab : SAYA NAK TARGET SYURGA ALLAH <3
oh la la ~
easily said than done.
Senang kita nak target, aim dan bercita-cita .. tapi perjalanan ke situ ..
kenalah BE READY! tangga demi tangga harus kita lalui.
dugaan demi dugaan harus kita redahi.
sedia dah najwa?
jika itu boleh buat najwa lebih bahagia,
in sha Allah .. najwa akan cuba jugak. sebab Allah dah lame bagi najwa chances.
so, what did i do with all the chances given?
dulu najwa jahil.
so what i did was that i ignore it all. najwa buat donno.
agak-agak kalau buat cenggini gaya kat orang lain kompem kena tembak sebab gila geram.
tapi Allah? pernah ke Allah putus asa kat najwa?
oh tidak. Allah tak pernah putus asa pada najwa.
so this is the time.
inilah masanya najwa kena buktikan cinta najwa pada Pencipta.
najwa beragama Islam. nama pun nama Islam.
jadi, perangai pun kenalah jugak serupa macam orang Islam.
camnah tu?
everything that boleh membawa kepada keredhaan Allah.
kan kan?
" Be what Allah wants you to be "
rite. i know this will happen.
i feel like letting out my feelings but don't know how.
okay najwa. just .. let it out with song, kay?
huhu. najwa! Fighting!

nyanyian Park Shin Hye (Heartstring)

 하지말걸 그랬어 모른척 해버릴걸
안보이는 것처럼 볼수없는 것처럼
널 아예 보지말 걸 그랬나봐

도망칠 걸 그랬어 못들은척 그럴걸
듣지도 못하는 척
들을 수 없는 것처럼
아예 네 사랑 듣지 않을걸

말도 없이 사랑을 알게 하고
말도 없이 사랑을 내게 주고
숨결 하나조차 널 담게 해놓고
이렇게 도망가니까

말도 없이 사랑이 나를 떠나
말도 없이 사랑이 나를 버려
무슨말을 할지 다문 입이
혼자서 놀란것 같아
말도 없이 와서

왜 이렇게 아픈지 왜 자꾸만 아픈지
널 볼수 없다는건
네가 없다는거 말고
모두 예전과 똑같은건데

말도 없이 사랑을 알게 하고
말도 없이 사랑을 내게 주고
숨결 하나조차 널 닮게 해놓고
이렇게 도망가니까

말도 없이 사랑이 나를 떠나
말도 없이 사랑이 나를 버려
무슨말을 할지 다문 입이
혼자서 놀란것 같아

말도 없이 눈물이 흘러내려
말도 없이 가슴이 무너져가

말도 없는 사랑을 기다리고
말도 없는 사랑을 아파하고
넋이 나가버려 바보가 되버려
하늘만 보고 우니까

말도없이 이별이 나를찾아
말도없이 이별이 내게와서
준비도 못하고 널 보내야하는
내맘이 놀란것 같아
말도없이 와서

말도 없이 왔다가
말도 없이 떠나는
지나간 열병처럼 잠시 아프면 되나봐
작은 흉터만 남게되니까

haha. tak faham? biar leh. ini feeling najwa.
buat konon faham jela.

Assalamualaikum.