al-Haura' Maqsurah.
Owner

This is my journey from Allah to Allah. Walking with all I might, searching for the one and truly light. Build up the cracked hopes. Repair the broken hearts. Take some and throw some. Put all the pieces back. This is part of the life. Through ups and downs, shall I be tough. I will fight with all my heart. I will try with all I might. 



Older Post | Newer Post
Subhanallah! subhanallah! Subhanallah!
Sunday, 23 December 2012 | 18:41 | 0COMMENTS

Assalamualaikummm! Hai matahari! Hai bunga! Hai semut! Hai kipas! Hai awan! Hai awak! Hai lipas. Ehh lipas? Wahaha. Aigoo. Malu je.  Tahu tak, rumah najwa diserang oleh tentera lipas!! Gah! Geram sangat-sangat. Bangun je subuh tadi, klik! Najwa bukak lampu.. haaaaaaa, berteraburr lipas tuhh. Fuhh, Alhamdulillah bukan lipas malaysia. Haa, ni lipas version Ostrolia ea! Ni kecik nenot je lipas dia. Kocik lagi lipas ni daripada ibu jari. Ingat lagi, mase mula-mula sampai, terjumpa lipas ni.. dalam hati najwa berkata “natang ape nih kecik benaa?? Kumbang? Semut?” hihi. Macam potato je. Omo.. okayh, stop membebel kita fokus pada tajuk. *omo? Bhse ape tuhh? Wahaha. Opss, kantoi baru lepas tengok citer koreaaaa. Hahaww*

Ehem ehem. Jap nak jerit kuat-kuat. Jangan terkezut tauu.
SUBHANALLAH !!!!!!!!!!!!!!!!!! TERIMA KASIH ALLAH !!!!!
Hihi. Malunyaa kite jerit. Maaflah ea, terjatuh erk? Bangunn.. bangun..
Waaah.. apesal happy sangat nih? Wahai diri, kenpa kau happy? Kenapa? Kenapa? Dapat ipad eh? Nupp. Dapat drawing tablet eh? Nope. Dapat ...... polaroid? Nu’uh.. habis tuu??! Hihi. Potatonya dia! Potato potato potatooooooo. Waahh, gila kentang! Hahahaha. Erk. Merapu..

Hihi, kenapalah najwa happy sangat ea? Najwa happy sebab .... Allah kurniakan nikmat yang besauu buat najwa! Wahh rase nak lompat tinggi-tinggi! Toink. Toink. Toink. Okay, memang najwa gilaa. Subhanallah, subhanallah, subhanallah.. hanya kalimah tu yang mampu dilafaz, sungguh tak tersangka. Sungguh Allah itu Maha Adil. Setelah peritnya dugaan yang Allah hantar, Allah gantikan pula dengan kemanisan nikmat yang ... tak termampu najwa ungkap. Najwa rasa maluu pada Allah. Walau dosa tinggi menggunung, namun Allah tetap tak putus-putus bagi nikmat yang banyak buat najwa. Ehh hinanya najwa. Terima kasih ya Allah. Syukran. Gamsa hamnida. ><

Hmm. Subhanallah.. tanpa pertolongan Allah, i may not achive ‘that’. Yes, semuaa orang terkejut, najwa pun terkejut. Its been honoured to play with you, Rachel. You are utterly good!!  Okayy.. mungkin ade yang macam ni:

wahahahahaa ~ gelak guling-guling >,<

tak pun ade yang macam budak comei nii :

" Haaaahh? "

Huhh? Apelaa kau bebel ni kann? Hihi. Najwa maluu nak cakap. Takpelah. Biarlah ia jadi rahsia okay? Najwa just nak share kebahagiaan najwa jee. Okay .. najwa nak berkata-kata sat. Ehem. Hmm..  Kehidupan ini penuh dengan kejutan, kadang-kadang kita ditimpa dugaan. Dan kadang-kadang kita diberi kebahgiaan. Dua-dua ni melengkapi perkataan “kehidupan” ini, dan dua-dua ini tak long last. Memang tak kekal. Ade mase kita rase sedih, rase macam nak give up. Tapi setelah beberapa hari... kita survive jugak dugaan tuh, malah kita mungkin terlupa akan dugaan yang dulu tu. Tapi, ade mase tu.. hari-hari kita diberi kesenangan dan mungkin terlupa dengan perkataan “payah” dalam hidup.. terus Allah hantar ujian.. agar kita sentiasa beringat.

Subhanallah.. sayang kan Allah kat kita? Walau diri kita tak sempurna.. walau diri kita dipenuhi dengan dosa.. walau kita tak sempurna solat 5 waktu.. walau kita lupa nak bersyukur .. tapi Allah masih beri kita nikmat yang tak mampu manusia bagi.

Cucu Rasulullah s.a.w pernah berdoa pada Ilahi:
“ wahai Tuhanku, jangan Engkau serahkan aku ini kepada diriku .... aku tidak mampu untuk menguruskannya. Dan jangan Engkau serahkan diriku ini kepada orang lain .... nescaya mereka akan cuai terhadapku ..... “

Ingatlah, kita hidup ni semata untuk mencari keredhaan Allah. Jangan pernah putus asa bila ujian bertamu, jangan pernah berhenti mengharap padaNya. Sesungguhnya Dia lah yang menciptakan dugaan tu sendiri dan Dia jugalah yang berhak menentukan hidup kita.

Awww. Tak sangka boleh cakap macam ni. Nak menangis je rase. Subhanallah.. najwa akhiri tulisan kali ini dengan lafaz Alhamdulillah. Jumpa lagi ea kawan-kawan! Terima kasih sebab sudi bace ^-^ may Allah bless you!

p/s: potato = gedik *hahahawww* :p