al-Haura' Maqsurah.
Owner

This is my journey from Allah to Allah. Walking with all I might, searching for the one and truly light. Build up the cracked hopes. Repair the broken hearts. Take some and throw some. Put all the pieces back. This is part of the life. Through ups and downs, shall I be tough. I will fight with all my heart. I will try with all I might. 



Older Post | Newer Post
hari kelahiran seorang mawar agama :)
Monday, 17 December 2012 | 01:04 | 0COMMENTS
Assalamualaikum! (mulakan harimu dengan Bismillah) ^-^
semalam hari apa? sape tahu? hahh, angkat tangan ~
waaa. ramai yangg tahu .. *haha bajet femess
hii-hee. takpelah. najwa tahu najwa tak femes. ehh, memang tak pun. haduss, janganlah perasan. ape-apepun, siapa yang tak tahu tuu.. meh najwa bagitahu ea. semalam hari kelahiran najwa. haa, memang.. dah tuaa. usah disebut, tahuu dahh -,-

hmm.. semalam, rasenya kalau orang tanya 'dah celebrate?' jujurnya najwa akan jawab 'tak perlu celebrate' (ayat macam bajett) tapi tapi, memang semalam najwa rase sedih yang amat. rasa syahdu sangat-sangat. orang, kalau birthday dia, mestilah happy kan kan? tapi entah kenapa.. najwa tak rasa happy. kadang tu Allah hantar kesedihan kepada kita tanpa sebab, dan kadang tu Allah hantar kesedihan tu supaya kita dapat muhasabah diri dan mengingati Allah.

12.00 pagi 16 Dec 2012 - haa waktu ni ramai jugak yang wish. umi, abah ngan adik yang lain pun wish.   rase sebak tetibaa. dannn, najwa pun menangiss tanpa najwa sedari. airmata tu laju sangat sampai najwa pun tak sempat kawal. tapi disebabkan maluu, najwa sorok-sorok je menangis nih.

esok pagi tuu.. pukul 4 macam tuu, kakak najwa dari Rusia hantar msg kat whatsapp. tapi mata kuyu tak larat nk buka. so, najwa buka msg tu dalam pukul 7 camtu. 7 pagi :) kakak hantar vid comelll! hehe. rse terharu sangat-sangat. again, najwa menangisss. tapi kali ni. tak sempat nk nyorok, family najwa dah pun nmpak najwa nangiss. awww maluunya. bawah ni laa vid yang kakak najwa bagii. tengokk laa !

video


then.. najwa ade kelas memanah pagi tuhh. so bangun-bangun je kena siap terus masuk kereta. tapi hari ni mase memanah, banyak juga muka-muka baru. Subhanallah, seronok sangat. haa, ckp pasal memanah...minggu depan 23th dec ni najwa ade archery tournament. korang doakan najwa yee! seriusly, najwa tak ready!! najwa pun masih lagi bengginers, baru je 3 bulan memanah. hayyoo manyak tak mantap ~~~~ tapi kawan najwa kata, in sha Allah jika kita niat memanah kerana Allah, daripada tak okay in sha Allah kita akan dapat shoot better. sebab memanah ni pun sunnah, ianya juga ibadah apabila kita memanah berniatkan semata kerana Allah. Subhanallah ^-^

habis memanah dalam pukul 12.30 tgh. pastu balikla rumahh. solat semua tuu, pukul 3 camtu keluar rumah.. umi abah belanja makan woo. hehe. bataknyerr. yelah, najwa kt negara orang ni mane ade pergi makan kat luar selalu. sebab mahal. umi abah akan bawak pegi makan kat luar bila ada event je, syukurlah sekurangnya kami masih mampu, Alhamdulillah.

malam tuuu.. umi keluarkan kek buatan tangan umi sendiri. wahhh, Subhanallah.. terharunya kite. ecece ~ memanglah terharu, sebab umi sanggup korbankan mase umi semata nak buat kek untuk puteri umi. saya terharuu! thenn... umi abah tanya najwa, 'nak hadiah ape? ilah dah dapat samsung galaxy note, nisah pun dapat tablet. ati pulak nk ape?' waa. najwa taktauu nak ape. rase mcam taknak pape.. tapi umi abah really insist me to get something. haa, nanti bila najwa dah taau nak ape, najwa habaq okay? hehe

anywayy, semalam juga adalah tarikh perpisahan najwa dengan sahabat najwa. perpisahan ini terjadi semata kerana Allah dan najwa harap kami akan dipertemukan kembali kerana Allah juga, in sha Allah. kalau najwa rindu awak, najwa akan baca Yaasin okay? :')

babai awop-awop semua. najwa tulis sampai sini je. moga tulisan kali ni dapat beri sedikit-sebanyak manfaat, in sha Allah. Assalamualaikum ^-^