al-Haura' Maqsurah.
Owner

This is my journey from Allah to Allah. Walking with all I might, searching for the one and truly light. Build up the cracked hopes. Repair the broken hearts. Take some and throw some. Put all the pieces back. This is part of the life. Through ups and downs, shall I be tough. I will fight with all my heart. I will try with all I might. 



Older Post | Newer Post
Surat untuk kakak yang jauh ....
Friday, 30 November 2012 | 23:00 | 0COMMENTS
Dengan namaMu yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

" Ati tak kuat .. ati tak mampu lah nak hadapi semua ni .. rasa nak give up jee "

hmm .. najwa ingat lagi. ayat ni laa yang najwa selalu adu kat kakak. sepotong ayat yang membuktikan kelemahan najwa. i'm weak, and you don't know. kakak, ati rindu akak.. dulu, ati ada kakak kalau ati sedih. kalau ati rasa tak kuat, ati selalu mengadu pada kakak..

sekarang, kakak dah jauh. bukan sahaja jauh, malah kakak semakin sibuk. ati takut nak kacau, takut boleh ganggu pelajaran akak. akak kan nak jadi doktor.. doktor sibukk dan menjadi doktor tu tak mudah. i miss you so much that i cry everyday. ati dah takde tempat nak ngadu. sekarang ni, ati really need your support, ati memang rasa tak sekuat dulu. ati ade masalah :'(

masalah ni, hanya kakak yang tahu. suatu masalah yang berkaitan dengan hati. kakak kan doktor? tahu tak macam mana nak rawat hati ati?? kakak.. ati harap kakak buka blog ati ni and bace semua luahan hati ni. kakak, i could never replace youu. you're my blood, that will supply oxygen through out my body to keep me alive. tengok, kakak penting dalam hidup ati!

kakak, smenjak kakak takde.. ati rasa ati dah jadi lebih matang. kadang-kadang tu, ati rasa nak lari sejauh yang mungkin. tapi, kalau ati lari, sampai bila nak berhenti? dan mungkin bila ati dah penat lari, mungkinkah ati akan jumpa jalan balik? tak kan?

kalau ati ngadu kat kakak, kakak mesti suruh ati nangis puas-puas. kakak takkan cakap 'dah janganlah nangis' tapi kakak cakap 'nangislah ti, nangislah sepuas-puasnya' .. kadang tu ati terfikir jugak, kenapa kakak cakap camtu. tapi semenjak pemergian kakak ke Rusia, ati baru tahu kenapa. kita ni hanya manusia yang lemah, yang tak mampu nak telan duri hidup seorang diri, dan bila kita menangis, hati kita akan puas, dan sekurangnya ia akan mengurangkan rasa kesedihan tu .. kan kak?

hmm .. i wish you were here, kak. sekarang ni, semua masalah ati akan ati cuba handle sendiri, walau perit mana sekalipun, insyaAllah kak. ati akan cuba jadi 'wanita solehah' yang kita selalu impikan tuu. ati selalu ingat pesan kakak. kakak kata nama ati bermaksud 'bisikan kekuatan' dan abah bagi nama tu bukan saja-saja, tapi abah nak ati jadi seorang muslimah yang kuat walau di mana ati berada. Subhanallah, indahnya doa itu.

hahhh, okay.. hati dah terubat sikit. walaupun ianya hanya luahan, dah berjujuran airmata keluar.. kak, ati nak cakap something. sekarang ni kaan, ati tengah cuba nak lupakan seseorang. seorang yang pernah memberi pelangi juga hujan dalam hidup ati. walau dia buat hati ati berkecai, tapi sekurangnya dia pernah beri jutaan warna bahgia pada ati. Subhanallah, jasa dia hanya Allah saja yang mampu balas. kakak, i'll always say 'i'm Okay' hehe. itu taktik kakak kan? mohon pinjam yaa ^_^


sekarang baru ati tahu kenapa kakak ni seorang yang tabah. sebab umi bagi nama 'bisikan ketenangan' .. benarlah, ia mencirikan sifat seseorang berdasarkan pada nama. kakak kat sana pun jangan sedih-sedih tau. kalau ati boleh, kakak pun mesti boleh! sebab, kakak kan kakak. moga rahmatNya sentiasa berada di dalam hidupmu walau jauh mana pun dikau berada. insyaAllah, kita masih akan berjumpa di syurgaNya kalau tak sempat bersua di dunia. okay, sebakk T~T

sekian. Wassalam ~

" God might have taken something from you now but He will never leave you empty handed " - Anonymous