al-Haura' Maqsurah.
Owner

This is my journey from Allah to Allah. Walking with all I might, searching for the one and truly light. Build up the cracked hopes. Repair the broken hearts. Take some and throw some. Put all the pieces back. This is part of the life. Through ups and downs, shall I be tough. I will fight with all my heart. I will try with all I might. 



Older Post | Newer Post
Segalanya Allah jadikan bersebab, Subhanallah
Thursday, 22 November 2012 | 00:36 | 2COMMENTS
salam 'alaik wahai pembaca sekalian ~
hari ni subhanallah, panas terik .. Alhamdulillah baju yang dibasuh cepat sangat kering. teruja teruja. biasalah, sekarang ni dah nak dekat summer. suhu pun kini sudah mencecah 35 darjah celcius ke atas. panas, memang panas, tapi bersyukurlah sekurangnya panas di sini tidak sepanas di negara Afrika. bersyukurlah juga sekurangnya kita masih ada shelter untuk berteduh kan kan? waaaah, banyaknya nikmat hidup ni. Allah itu sememangnya Maha Pemurah!

ouwwwhhh. saya terliur tengok ayaq niihh. gulp! 

okay, sekarang saya tengah buat survey uni. waaww, memang banyaaaak sangat pilihan yang menarik. saya nak pergi Jordan or Korea. Sebab rasa teruja nak belajar foreign language, macam kakak sulung saya, dia pergi Rusia, and she's learning Russian language, Subhanallah! jelessnya kite .

i talked to abah about it. unfortunately, abah tak agree sama sekali :'(
abah nak jugak saya sambung belajar dekat UITM or any universities in Malaysia. wuhh, luluh hati saya.. saya cerita kat kak Ilah; mawar agama, and she said " abah taknak ang pergi jauh-jauh sebab nanti abah rindu laa kot " dan jawapan yang sama saya dapat dari adik junior kesayangan; Ainul Mardziah; mawar agama. 

hmmm.. saya fikir balik, ada juga betulnya apa yang mereka cakap. okaylah, saya akan akur dengan segala permintaan abah, whatever it is that could make you happy dear dad. yes, itulah tanggungjawab sebagai seorang anak kan kan? i believe there's a reason behind this all. InsyaAllah Dia ada benda yang jauh lebih baik buat diri ini. O Allah, i will do everything as he says as long as it is good :D



ouwwwhhh. saya terliur tengok ayaq niihh. gulp! 

okay, sekarang saya tengah buat survey uni. waaww, memang banyaaaak sangat pilihan yang menarik. saya nak pergi Jordan or Korea. Sebab rasa teruja nak belajar foreign language, macam kakak sulung saya, dia pergi Rusia, and she's learning Russian language, Subhanallah! jelessnya kite .

i talked to abah about it. unfortunately, abah tak agree sama sekali :'(
abah nak jugak saya sambung belajar dekat UITM or any universities in Malaysia. wuhh, luluh hati saya.. saya cerita kat kak Ilah; mawar agama, and she said " abah taknak ang pergi jauh-jauh sebab nanti abah rindu laa kot " dan jawapan yang sama saya dapat dari adik junior kesayangan; Ainul Mardziah; mawar agama. 

hmmm.. saya fikir balik, ada juga betulnya apa yang mereka cakap. okaylah, saya akan akur dengan segala permintaan abah, whatever it is that could make you happy dear dad. yes, itulah tanggungjawab sebagai seorang anak kan kan? i believe there's a reason behind this all. InsyaAllah Dia ada benda yang jauh lebih baik buat diri ini. O Allah, i will do everything as he says as long as it is good :D