al-Haura' Maqsurah.
Owner

This is my journey from Allah to Allah. Walking with all I might, searching for the one and truly light. Build up the cracked hopes. Repair the broken hearts. Take some and throw some. Put all the pieces back. This is part of the life. Through ups and downs, shall I be tough. I will fight with all my heart. I will try with all I might. 



Older Post | Newer Post
Sanah Helwah ya ukhti ~
Monday, 26 November 2012 | 19:17 | 0COMMENTS
Dengan menyebut namaMu yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Assalamualaikum! jawabb ea. ^_^
haii korang, hari ni najwa rasa .. najwa dah okay, Alhamdulillah. no more sad-sad, insyaAllah. terlupa bahwa hidup ini terlalu banyak cabaran dan dugaan, kalau ujian yang sikit ni pun najwa boleh tersungkur, bagaimana pula dengan dugaan yang lebih mencabar kan kan? InsyaAllah najwa dah kembali kepada fitrah sebagai seorang khalifah dan hambaNya .. untuk sentiasa jadikan cintaNya, cinta nombor SATU! dah-dah najwa, hidup ini perlu diteruskan walau susah mana sekalipun! FIGHTING!

erkk. okay, banyak bebel ~ lalala :P
haa, semalam hari ulang tahun adik bongsu kesayangan najwa, Najwa Farihah. dia dah besaq genap selama 5 tahun bernafas di dunia ini, Subhanallah. tak sangkaa. dulu ang keciq nenot jee. sekarang dah pandai berkata-kata serupa macam nenek! Hihhe. ayat perli ^_^

So semalam najwa dan kakak najwa laa yang kena organise semuanya khas untuk dia, kami panggil dia AFI. macam tak kena kann? afi pun afi laa. abah najwa laa yang start panggil sampai laa ni nama tu kitorang guna. poor lil girl :D



okay, berbalik pada tajuk asal. semalam ada small birthday party untuk afi. umi suro buat hari isnin sebab senang tade parents. (uikk, senang? takkk. susa nk control) so jamuan ni diadakan straight away lepas habis sekolah, lebih kurang pukul 3 petang. kelam kabut sangatt. macam-macam yang nak kena prepare. yang paling utama, kek brthday afi! ayoyoooo ~ kek kena buat sendiri, sebab abah malas nak beli. abah kata " takpelah takyah beli, biar ati yang buat " terbeliak biji mata nii. haaa ~ kek apela pulak nii. eden mane retiiii. tapi, buatlah jugak semata untuk budak kenot nii ^_^

pastu ade jugak water balloon fight! Yayy, ni yang paling best! haha, suka sangat shoot kat orang. hambekkk~ tapi tak boleh baling ganas-ganas, sebab main dengan kanak-kanak ribena kann. tapi tak aci woo, kite punyalah taknak shoot kat diorang sebab takut ada yang sakit.. tapi diorang semua shoot kat kite! habis basah bajuu.

 so event dia mula-mula start dengan singing a happy birthday song. pastu letup-letup semua ni laa. potong kek, pastu makan-makan pastu afi buka hadiah-hadiah, pastu semua berperang kat luar!

ni haa, ade sikit-sikit gambar yang sempat dihambik :)

hasilnyaa agak tak memuaskann. hancuss. sebab icing frosting tu buat hal =='
tapi Alhamdulillah better than nothing kan kan?

waa. kite suka gambar ni. really look vintage!
afi, nasreen, lutfya dan nuryn ^^

" arhhh TIDAAAK ! " haha
Najwa Afifah the 5th

it may not the best party ever but insyaAllah the memory will retain in our hearts <3 

potong kek!
Dear afi, moga hidup awak kan selalu dipenuhi dengan rahmat dan kasihNya. AMEEN


jump in the water puddle! ^^

Wahai mawar agama, kak ati harap sangat besar nanti awak jadi seorang wanita yang solehah; yakni seorang wanita yang tak memandang dan tidak dipandang, i believe u could be the one ^^. sooner or later i'll be going somewhere outside of the world, dan kak ati tak kaan ade selalu kat situu untuk jaga afi. Afi kena kuatt, jangan selalu menangis kalau kena buli, okay? nanti kak ati dah takde kat sittu nak hug afi lagi. afi jangan noti-noti, sian umi abah. yes, they're busy but never stop believe that we love you as much as we love ourselves.

" Afi, nanti kak ati dah nak pergi, nak balik Malaysia "
" balik malaysia ke? tapi tapi .. nanti afi miss ati macam mana? " (dah mula menangis)
afi, i'll be missing you so much :')


May all your wishes come true on your very special day <3 




hasilnyaa agak tak memuaskann. hancuss. sebab icing frosting tu buat hal =='
tapi Alhamdulillah better than nothing kan kan?

waa. kite suka gambar ni. really look vintage!
afi, nasreen, lutfya dan nuryn ^^

" arhhh TIDAAAK ! " haha
Najwa Afifah the 5th

it may not the best party ever but insyaAllah the memory will retain in our hearts <3 

potong kek!
Dear afi, moga hidup awak kan selalu dipenuhi dengan rahmat dan kasihNya. AMEEN


jump in the water puddle! ^^

Wahai mawar agama, kak ati harap sangat besar nanti awak jadi seorang wanita yang solehah; yakni seorang wanita yang tak memandang dan tidak dipandang, i believe u could be the one ^^. sooner or later i'll be going somewhere outside of the world, dan kak ati tak kaan ade selalu kat situu untuk jaga afi. Afi kena kuatt, jangan selalu menangis kalau kena buli, okay? nanti kak ati dah takde kat sittu nak hug afi lagi. afi jangan noti-noti, sian umi abah. yes, they're busy but never stop believe that we love you as much as we love ourselves.

" Afi, nanti kak ati dah nak pergi, nak balik Malaysia "
" balik malaysia ke? tapi tapi .. nanti afi miss ati macam mana? " (dah mula menangis)
afi, i'll be missing you so much :')


May all your wishes come true on your very special day <3